Üsküdar Gençlik Merkezi Kulüp çalışmaları dikkatleri çekiyor.
Üsküdar Gençlik Merkezi 2018-2019 döneminde Kulüp çalışmalarında Dil (Beytül Hikme) Kulübü, Güzel Sanatlar Kulübü, İyilik Kuşağı Kulübü, Müzik Kulübü, Minik Elemanlar Kulübü, Uluslararası Öğrenci Kulübü, Sosyo- Genç Kulübü, Hukuk Kulübü olmak üzere 8 kulüp çalışması ile yoluna güzel işleri katarak devam ediyor.
Kulüplerimiz 7 kulüp çalışması 259 etkinlik ve 4958 kişi katılım 2017-2018 dönemini bitirirken, 2018 Güz döneminde 6 Kulüp 201 etkinlik 4258 kişi katılım ile başarılı bir ivme gösteriyor.
Gençlerimizin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üretken, yaşadığı topluma duyarlı, yeniliklere açık, çözüm odaklı bireyler olarak sağlıklı ve güvenilir ortamlarda kendilerini geliştirmelerine rehberlik etmek suretiyle güçlü bireyler olarak topluma katılmaları amacıyla sadece Aralık 2018’de 1893 kişinin katılımıyla 82 etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Bu dönem ki projelerimiz;
- Let’s Speak Beyond The Words ile Dil Kulübü (Beytül Hikme);
- Kuşaktan Kuşağa Sanat, Sanatçı Eller Yetim Gönüller, Kültür Molası, İçimizden Biri, Engin Uzun’la Foto Eğitim, Bir Tutam Sanat, Gençlerle Sanat Sergisi, Sanat Seyyahları, Geleneksel Sanatlar Sokakta ile Güzel Sanatlar Kulübü;
- İyi Kalpler, 1-2-3 TIP Topluma Işık Saçan Parmaklar, ÖMER Özelleştirilmiş Mahremiyet Eğitimi Rehberliği ile İyilik Kuşağı Kulübü;
- Müzikle Yaşa, 8 Hikâye 8 Türkü, Tasavvuf Orkestrası ile Müzik Kulübü;
- Minik Elemanlar, Yeni Yetme Çetecilik, Çete Buluşmaları ile Minik Elemanlar Kulübü;
- By Bus Huzurevi, Çocuk Evi; Muhabbet Zamanı, Kahve Bahane, What we watch, Who am ı, Ziyaretler, Before Your Sleep, Çay Zamanı, Tanıtım Günleri, Milli Günler, Bir Dil Daha Öğreniyoruz (Arapça, Farsça), Gelin Tanış Olalım, Onlar Üşüyor Kardeşliğimiz Isıtıyor, Sıla Gecesi ile Uluslararası Öğrenci Kulübü;
Ocak 2019 itibariyle iki yeni kulübümüz daha oldu: Sosyo- Genç ve Hukuk merkezli etkinlikler gerçekleştirecek Hukuk kulübümüz.
Dil (Beytül Hikme) Kulübümüz; Bir yabancı dili geliştirmek veya yabancı bir dil üzerinden akademik katkıda bulunmaya çalışıyor. Beyond The Words projesiyle Malcolm X gibi kitapları birlikte okuyup konuşarak İngilizce pratik yapma imkânı buluyorlar.
Güzel Sanatlar Kulübümüz sanat merkezli çalışmalar yapıyor. Sanatçı Eller Yetim Gönüller Projesi; Yetim çocukları ayda bir kez ağırlayıp sanat etkinlikleri ile eğlenceli vakitler geçiriyorlar. Bir Tutam Sanat Projesiyle farklı sanat dallarında günlük sanat çalışmaları yapıyorlar. İçimizden Biri Projesiyle Şairlerimizi tanıtıp onların şiirlerini seslendiriyorlar.
İyilik Kuşağı Kulübümüz üç yıldır devam eden ve gittikçe büyüyen İyi Kalpler Projesiyle Burhaniye mahallesinde dezavantajlı ailelerin çocuklarına birebir ders takviyesi ve değerler eğitimi çalışması yapıyor. Bu dönem 65 öğrencimiz ve 71 gönüllümüz bulunuyor. 1-2-3 TIP ile işitme engellilere yönelik etkinlikler yapılıyor. ÖMER Projesiyle Mahremiyet eğitimi ile çocuklarımıza ve ailelerimize yönelik farkındalık çalışmaları yapılıyor.
Müzik Kulübümüz, bir enstrüman çalan veya sesi güzel olan gençlerimizden oluşuyor. Sadece hanımlardan oluşan Tasavvuf Orkestrası ve her tür müzik yapan Gençlik Orkestrası olarak iki orkestramız bulunuyor. Huzurevlerinde, Yardım konserleri, Engelli konserleri vb. olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyorlar.
Minik Elemanlar Kulübümüz, mülteci çocuklarımızın ülkemize uyum çalışmalarında onların derslerine katkıda bulunuyorlar ve eğlenceli etkinlikler yapıyor.
Yeni Yetme Çetecilik ile Liseli gençlerimizin sosyal sorumluluk projesine yönlendirilmesi çalışması yapılıyor.
Uluslararası Öğrenci Kulübümüz, çoğunluğunu Ülkemize gelmiş misafir öğrencilerin oluşturduğu bu kulübümüz. Misafir öğrencilerimizle kaynaşmaya, ev sahibi öğrencilerimizin yabancı dil öğrenimlerine katkıda bulunmaya çalışıyor ve birlikte sosyal sorumluluk projeleri yapıyor.
Bahar döneminde de tüm kulüplerimiz iyilerle ve iyiliklerle arkadaş olmaya ve yeni projelerle, yeni üyeleriyle çok güzel işler yapmaya hazır.